Pioners i Caravel·les

Acabes d’entrar a la secció dels pioners i caravel·les! Som dels grans de l’Agrupament i una de les particularitats de la nostra branca és que la nostra etapa dura 3 anys. Nosaltres vestim amb la camisa vermella i el foulard blau amb ribet negre. Som nois i noies d’entre 14 i 17 anys.received_1196212697096719(2)

A Pioners pràcticament no fem jocs sinó que destinem molts moments a fer activitats i dinàmiques per tal de créixer com a persones i com a grup. A més, els pioners i caravel·les preparem de tant en tant les activitats de tot un dissabte, un dia que no preparen els monitors, sinó nosaltres mateixos per tal de fer aquelles activitats que creiem més interessants pel progrés de tots nosaltres. A més, cadascun de nosaltres fa una especialitat, una activitat que dedica a la resta dels seus companys en funció de les seves habilitats o preferències. Per exemple, a qui li agrada la fotografia fa les fotos, qui sap ballar ens prepara tallers de danses, o bé els més esportistes ens preparen sessions de gimnàstica per preparar-nos per la ruta…

Durant aquesta etapa es porta a terme cada any l’Empresa, una activitat molt important. Aquesta activitat es realitza durant el segon trimestre de l’any i és escollida per tots els membres dela Unitat, després d’haver escoltat les diferents propostes que cada equip ha realitzat. En els darrers anys s’ha fet la representació teatral del musical de Mamma Mia (els del Teatre Victòria tenen molt a enveja a la nostra superproducció…), un calendari, pintar la paret del pati del cau… Aquesta activitat tindrà uns objectius darrere i normalment consistirà en fer un servei al cau, a la branca, a la ciutat… Durant aquesta activitat ens dividim en comitès i en cada grup hi haurà un responsable (el tècnic), fet que denota que a Pioners cal pendre responsabilitats.

A finals de desembre marxem amb els Castors, Llops, Ràngers i Róvers de l’Albada als Campaments de Nadal. Ala Setmana Santa, amb els pioners del CMS de Pàsqua Pionera i a l’estiu, dues setmanetes de ruta d’estiu. En els darrers anys hem anat a Mallorca a fer la Serra de Tramuntana, hem anat al Mont Perdut, a Euskadi o a fer el Camí dels Bons Homes, a la pica d’estats i a fer el Tour del Mont Blanc…

img_20170314_223557(1)

El grup de Pioners i Caravel·les ésla Unitat, formada per adolescents de 14 a 17 anys. La Unitat se subdivideix en petits grups, als quals anomenem Equips i tenen la funció d’organitzar activitats puntuals al llarg del curs, ja sigui per fer tallers, per preparar els menús de les excursions o bé per organitzar-nos en les tendes que ens serviran per dormir durant la ruta. El responsable de cada equip és el cap d’equip.

El Kraal de Branca i tota la tropa segueixen l’evolució del noi o noia a través dels Consells, els quals fem trimestralment i que serveixen per veure quina ha estat la evolució aconseguida d’acord als objectius fixats en el progrés de cada etapa.

Una altra de les característiques de la branca és que a l’Albada, aquesta unitat té un nom concret, la Unitat Tramuntana.

El nostre lema és SEMPRE A PUNT!!!